tassimo My Way.

Bucură-te de o cafea perfectă, cu doar o apăsare de buton!

TASSIMO My Way

Detartrarea va păstra aparatul în cele mai bune condiții de funcționare, astfel încât să prepari în continuare băuturile preferate la cea mai bună calitate. TASSIMO te anunță dacă aparatul are nevoie de o curățare a depunerilor, prin aprinderea unui semnal luminos roșu. Aparatul include un ciclu de curățare automat.

Pasul 1/15

Aparatul vă va anunţa atunci când necesită îndepărtarea depunerilor prin aprinderea ledului roşu de avertizare corespunzător . În primul rând îndepărtaţi rezervorul de apă din partea laterală a aparatului şi eliminaţi apa.

Pasul 2/15

Umpleţi rezervorul de apă până la marcajul de îndepărtare a depunerilor (500 ml) şi adăugaţi agentul corespunzător conform instrucţiunilor producătorului. Pentru a afla mai multe detalii privind soluţia de îndepărtare a depunerilor, faceţi clic aici. Asiguraţi-vă că agentul de îndepărtare a depunerilor este complet dizolvat în apă înainte de a continua.

Pasul 3/15

Puneţi la loc rezervorul de apă pe partea laterală a aparatului, înclinându-l uşor pentru a-l repoziţiona la locul lui până când se aude un sunet.

Pasul 4/15

Deschideţi unitatea de infuzare prin ridicarea şi apăsarea în sus a mânerului. Aşezaţi un recipient adecvat (min. 500 ml/ 17oz.) sub orificiul de evacuare a băuturii.

Pasul 5/15

Îndepărtaţi T – disc-ul galben de întreţinere şi curăţare din compartimentul de pe partea laterală a aparatului şi aşezaţi-l pe suportul T - disc din aparat, cu codul de bare orientat în jos.

Pasul 6/15

Închideţi unitatea de infuzare, aducând-o pentru început în poziţia inferioară şi apoi apăsaţi ferm mânerul până când se aude un sunet de clic. Ledul de stare portocaliu se va aprinde intermitent o singură dată pentru a indica faptul că aparatul este gata de utilizare iar ledul roşu privind îndepărtarea depunerilor va rămâne aprins

Pasul 7/15

Este important să menţineţi apăsat butonul pornire/oprire timp de cel puţin 5 secunde pentru a iniţia programul de îndepărtare a depunerilor. Programul de îndepărtare a depunerilor porneşte acum, iar ledul privind îndepărtarea depunerilor şi cel de stare se vor aprinde intermitent. Procesul durează aproximativ 30 de minute, timp în care soluţia de îndepărtare a depunerilor este pompată încet prin sistem, ajungând apoi în recipient, până când rezervorul de apă este aproape gol. În rezervor rămâne întotdeauna puţin lichid. Observaţie: Dacă procesul durează doar câteva minute, înseamnă că aţi iniţiat din greşeală un program de curăţare - nu vor fi îndepărtate complet depunerile aparatului, iar ledul roşu aferent va rămâne aprins. Dacă se întâmplă acest lucru, reveniţi la pasul 6.

Pasul 8/15

După aproximativ 30 de minute, atunci când soluţia de îndepărtare a depunerilor a trecut prin sistem, ledul de stare va fi aprins permanent pentru a indica faptul că prima etapă a procesului a fost finalizată.

Pasul 9/15

Goliţi recipientul cu soluţia folosită la îndepărtarea depunerilor şi aşezaţi-l la loc sub orificiul aparatului de evacuare a băuturilor.

Pasul 10/15

Îndepărtaţi rezervorul de apă din aparat şi clătiţi din abundenţă pentru a îndepărta orice urme de soluţie de îndepărtare a depunerilor. Umpleţi rezervorul cu apă rece, proaspătă, până la marcajul maxim.

Pasul 11/15

Apăsaţi scurt butonul Pornire/Oprire pentru a iniţia programul de curăţare. În timpul programului de curăţare, ledul de stare portocaliu se va aprinde intermitent şi aparatul va doza apă fierbinte în recipient.

Pasul 12/15

Atunci când procesul de curăţare a fost finalizat, goliţi recipientul şi amplasaţi-l la loc sub orificiu. Efectuaţi paşii 11 şi 12 de trei ori pentru a vă asigura că soluţia de îndepărtare a depunerilor a fost eliminată în totalitate din aparat.

Pasul 13/15

Deschideţi unitatea de infuzare, îndepărtaţi T – disc-ul de întreţinere - curăţare şi amplasaţi-l în compartimentul de depozitare din partea laterală a aparatului.

Pasul 14/15

Umpleţi rezervorul cu apă rece, proaspătă, până la marcajul maxim şi fixaţi-l la loc în aparat.

Pasul 15/15

Aparatul dumneavoastră TASSIMO a fost curăţat de depuneri şi este gata din nou de utilizare.